Υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά με την  πρόσληψη λιπαρών στη διατροφή μας. Παρόλα αυτά όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου, και ειδικά  εξαιρετικό παρθένου ελαιόλαδου, έχει ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας.

  • Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που το καθιστούν ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδανικό για υγιεινό μαγείρεμα.
  • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία συνεισφέρουν στην καταπολέμηση λοιμώξεων και αύξησης της χοληστερίνης στο αίμα.
  • Υπάρχουν αρκετές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ελαιόλαδο μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες.
  • Προσφέρει αναρίθμητα οφέλη για τη καλή λειτουργία της καρδιάς. Μειώνει την πίεση, προστατεύει από την οξείδωση της χοληστερόλης LDL, βελτιώνει την αρτηριακή λειτουργία και μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αποφυγή θρομβώσεων.
  • Εκατοντάδες έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση ελαιολάδου με τη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους.
  • Υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τη Μεσογειακή διατροφή μειώνει την πιθανότητα διαβήτη τύπου 2.
  • Το ελαιόλαδο διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στο βακτήριο Helicobacter Pylori το οποίο προκαλεί έλκος και καρκίνο στομάχου.
soligea_benefits1